התעוררות מתוך הכאב – מסע התפתחות

רגעים של מודעות וצמיחה

יש רגעים שבהם אנו פועלים מתוך חוסר הבנה ומודעות, מונעים על ידי חשקים ורצונות פנימיים, מבלי לעצור ולפתוח את העיניים. ולעומתם, יש רגעים שבהם אנו מתבוננים פנימה, ברגע הנוכחי, ומבינים כמה נפלנו וקמנו – לפעמים מבלי לשים לב לכך בכלל. שיפוט עצמי עשוי להביא כאב ורגשות שליליים, אשר מקשים עלינו לתפקד ביום-יום ומשאירים אותנו רדומים למציאות.

כאשר אנו מתחילים לזהות ולהבין את מקור הכאב והקושי, לפתע מתגלה בפנינו נקודת אור, גם אם בתחילה היא עשויה להיראות מעוותת או לא ברורה .בתוך רגע זה, אנו זוכים לראות את התנהגותנו, את פעולותינו ואת ההחלטות שקיבלנו, שנבעה מתוך תהליכים פנימיים, פסיכולוגיים ואינטואיטיביים.

כשאנו מבינים שהדרך שבה צעדנו הייתה מסוכנת ומפותלת, למרות כוונותינו ללכת בדרך הישרה, אנו מתחילים לראות את הערך שבנפילות. הנפילות הן חלק בלתי נפרד מהמסע שלנו, הן אלו שמלמדות אותנו, מחשלות אותנו, ומעניקות לנו את הכוח לקום, לצמוח ולהתפתח.


התמודדות, שחרור הרגלים וצמיחה אישית – המסע אל ההתפתחות

התפתחות מתרחשת דרך התמודדויות רבות במהלך חיינו. התפתחות זו קורית כאשר אנו חווים אתגרים וקשיים בחיים. ברגע שאנו מתחילים להתבונן לעומק בבעיות ובטעויות שלנו, תהליך זה מוביל אותנו להבנה ולשינוי חיינו לטובתנו ולטובת החיים שתמיד רצינו. הקשיים קיימים בחיינו באופן תמידי, ולעיתים אנו מתקשים לשחרר קושי או כאב מסוים, בשל התמודדות והסתכלות קדימה דלתות חדשות נפתחות. הרגלם שפיתחנו במהלך חיינו אינם תמיד תורמים לחוויה שלנו; לפעמים הם אף הופכים לכלי שמעכב את ההתפתחות. יחד עם זאת, ישנם הרגלים טובים שמועילים לצמיחה ולהתפתחות שלנו, ברגע שמזיזים הרגל לא רצוי, אנו מפנים מקום למשהו חדש, כשמשחררים הרגלים שלא משרתים אותנו, אנחנו בעצם מפנים מרחב לצמיחה, לשינויים חיוביים ולהרגלים חדשים שמקדמים אותנו קדימה. זה קצת כמו לנקות את הבית – כשמסלקים את הדברים המיותרים, פתאום יש מקום לאנרגיה חדשה ולאפשרויות רבות 


האנושיות והזדהות עם העצמי והעולם

כבני אדם אנחנו תמיד חושבים שאנחנו יותר טובים מזה שמולנו, בדרך כלל אנו נהנים להגיד שהדעה שלנו נכונה מבלי לראות מאיפה היא הגעה, ומבלי לדעת מי אנחנו כבני הדם למה אנחנו נולדנו מבלי לזכור כלום;d. לעיתים אנו נוטים להרגיש גדולים יותר מכל אחד סביבנו, ומדברים על מה שיש לנו וכמה יש לנו, רק כדי למצוא סיפוק והערצה כלפינו. לעיתים אנו עושים דברים רק כדי לקבל תשומת לב, אך התנהגות זו אינה מובילה לשום מקום משמעותי, במיוחד כאשר היא נובעת מצורך בשליטה, נזקקות או אובססיביות לעצמנו בצורה מוחלטת.
הדגש אינו יכול להיות רק על עצמנו – העולם גדול ומורכב, ויש לקחת כל התרחשות בצורה מושכלת ומודעת. כן, החיים מלאים הנאות ואפשרויות לבלות וליהנות, אך עלינו להיזהר לא לקחת את החיים בגישה נזקקת או קשה שמונעת מאיתנו לצמוח או לראות את עצמנו מעל כולם. צמיחה והבנה הדדית הם חלק בלתי נפרד מהמסע שלנו.


החופש לחשוב – מפתח להתפתחות ויצירתיות

הזדהות עם אג'נדה כלשהי, בין אם היא מדעית או דתית, יכולה לפתוח בפנינו עולם מרתק אך גם להביא עמה הגבלות פסיכולוגיות. יחד עם זאת, כל דרך – מדעית או דתית – מספקת כלים לשינוי והתפתחות תודעתית, הגבלות נוצרות כתוצאה מזרימה של נורמל מאז היוולדותנו חינכו אותנו שהנורמל הוא האמת. סגירת דלתות למחשבה עצמאית מונעת מאיתנו להתפתח וליצור, חשביה עצמאית מובילה להתפתחות, בעוד שהליכה עיוורת על פי הזרם מותירה אותנו במצב סטטי. חוסר מחשבה עצמית וסקרנות סוגרים בפנינו אינספור אפשרויות. חשיבה עצמאית היא מפתח להתפתחות אישית ויצירתיות. כאשר אנו הולכים תמיד עם הזרם, אנו שוקעים בסטטיות ולא מאפשרים לעצמנו לשאול שאלות, לחקור היכולת שלנו לגלות עולמות חדשים ולפרוץ. חוסר מחשבה עצמית וסקרנות סוגרים בפנינו דלתות רבות, מגבילים את פוטנציאל ההתפתחות שלנו ואת היכולת ליצור מציאות חדשה ומרגשת. ספק הוא מה שמעניק לנו את הכלים להתקדם וליצור מציאות ייחודית ומשמעותית לצאת מהעולם המוגבל ולאתחל לפתוח עיינים לדעות ואמיתות של אחרים. אמת קימת בכל מקום אז מה היא אמת?

אנו כבני אדם נוטים להזדהות בצורה עמוקה עם הגוף שלנו, לעיתים עד כדי כך שאיננו מוכנים לקבל את האחר. אנו שוכחים שהגוף הוא כלי שנולדנו לתוכו, ולא דבר שיצרנו או עבדנו עבורו. חוסר היכולת לקבל את האחר נובע לעיתים ממגבלות פסיכולוגיות ואמונות שמושרשות בתוכנו, והיא משקפת כמה עיוורים אנו, גם כאשר עינינו פתוחות, ומונעות מאיתנו לפתוח את הלב ולהכיר בערכו של השונה. 

ברגע שבו אנו מתחילים לקחת את החיים בצורה מודעת ומשמעותית, מזהים את הבעיות שמגבילות אותנו מלהפוך למי שאנחנו באמת רוצים להיות, ומתחילים להתמודד איתן – זו נקודת המפנה. בעזרת פתיחות והתמדה, אנחנו יוצרים שינויים אמיתיים ומשמעותיים, המובילים להתפתחות וצמיחה אישית שאינה תלויה בגורמים חיצוניים.

רק מתוך התבוננות מעמיקה והבנה נוכל להשתחרר מהמגבלות שהצבנו לעצמנו, ולבחור בדרך של קבלה, חופש ותודעה גבוהה יותר.


למה בכלל יש התנהגות כזו?

אדם שחי באי בודד עם השבט שלו אינו מודע שיש עולם ענק סביבם. הם חיים על פי פסיכולוגיה בסיסית של הישרדות. יום אחד, אדם מהשבט יצא לים וחזר אחרי 3 שנים עם כל מיני דברים שונים להראות לאנשי השבט. 

הוא מתחיל לספר להם שיש עולם בחוץ, עולם גדול ואין סופי שמעבר לים. אנשי השבט מתחילים להגיד לו: "מה אתה מדבר שטויות? אמרו לו, אין שם כלום!, השתגעת? בים יש רק דגים ואוכל, ואין שום דבר מעבר לזה".

הוא התעקש והראה להם תמונות ואת הדברים שהוא הביא איתו בשביל לספר להם שגם הם ידעו. למרות זאת, אנשי השבט התחילו להגיד שהוא מכשף וסקלו אותו באבנים.

לא משנה כמה ננסה שלחנה אדם אחד כל עוד הוא מכוות פסיכולוגיית אחרת זה לא יקדם אותנו לשם מקום

הסיפור הזה מזכיר את רעיון "מערת האדם" של אפלטון, שבו אדם חי כל חייו בצללים שמוקרנים על קיר המערה, ותפיסת המציאות שלו מבוססת רק על מה שהוא רואה. הפגישה עם אדם נוסף יכולה להיות נקודת מפנה — אפשרות לצאת מהמגבלות של הסרט המוקרן ולגלות מציאות רחבה יותר

 אדם

"א" חי כל חייו בתוך עולם שבו מה שהוא עושה זה להסתכל על סרט שמקרינים לו, ובעולם הזה הוא לומד כל מיני דברים מעניינים, וחלקם אפילו כבר הפכו להיות חלק מהתנהגותו הפיזית והפסיכולוגית שלו. יום אחד הוא פוגש אדם והם דברו:

"א" מה אתה חושב על העולם?

"ב" עונה לו: שאלה מעניינת. העולם מחולק על פי מדינות, אג'נדות ודתות, שכל אחת מהן טוענת שהיא האמת המוחלטת, בזמן שכול אחד טען שהשני טעה למורת שאין לאף אחד תשובה אמיתי, אולי השאלה היא, האם האמת היא האמת מוחלטת או שהיא תלויה בהקשר, בתרבות ובחוויות האישיות של כל אחד ואחת, אולי האמת היא מסע שאין לו סוף, ומשתנה בכל תחנה לפי תרבות וידע, זמן ונקודת מבט. במקום לחפש תשובה אחת מוחלטת, אולי אנחנו צריכים ללמוד להעריך את המורכבות והשוני בננו ודרך זה נמצה את החופש הפנימי

"א" אז איפה האל שיעשה סדר?... הכול כל כך מבלבל ועם אין אמת בעולם אז אין אז אולי צריך למצאו איזון בן כולם ללא הזדהות רגשית. מה אתה אומר?

"ב" האל לא רחוק, הוא נמצא בתוך כל אחד מאיתנו, בכל רגע ובכל מקום. הוא מדריך אותנו, מראה לנו את הדרך, אבל לעיתים אנחנו עיוורים לשיעורים ולמסרים הוא שולחת, כאשר אנו נשאבים לרצונות הפנימיים וליצרים השליליים, המציאות סביבנו הופכת מטושטשת, כמעט כאילו אנו מוקפים בערפל סמיך. במצב זה, קשה לנו להבחין במה שקורה באמת ולפעול בצורה מודעת ומושכלת. האמת נמצאת בכל מקום, אך האם זו באמת "האמת" או שמא עוד נגזרת של תרבות, אג'נדה או נורמות חברתיות שאימצנו כחלק מתפיסת המציאות שלנו? ייתכן שזו גם רמת הפסיכולוגיה שבה אנו חיים, שמעצבת את האופן שבו אנו מפרשים את העולם סביבנו. לעיתים, קשה להפריד בין מה שהוא אמת אוניברסלית לבין מה שנבנה מתוך הקשר תרבותי, אישי או רגשי. 

"א" למה אתה מתכוון?... אני רוב חיי חי חיים טובים איך כן יש רגעים קשים ולעיתים אני חי איתים... אכן יש מגוון רב של דעות בעולם אך איני חקרתי או בדקתי על כולם מקדי לדעת מה העולם יכול לתת

"ב" אנו כבני אדם לפעמים נשאבים לתוך מלכודת רגשות ופועלים דרכה, ומפסיקים לפעול בצורה הגיונית ומודעת. אם אנחנו ברגש של כעס כל היום, מה שנזמן זה יהיה כעס. גם האנשים שיהיו סביבנו יהיו בתדר של כעס. לעיתים אנו חיים את חיינו מתוך קושי, מקבלים החלטות ללא היכולת לעצור ולהתבונן על מה שהתרחש סביבנו. עם זאת, כאשר אנו בוחרים לעצור ולבחון את המציאות, ומתייחסים למתרחש – כשיעור ולא מתוך הזדהות רגשית עמוקה, אפילו אם מדובר במצבים קשים, אנו מצליחים למצוא את האיזון. כך, ניתן לקבל החלטות מושכלות מתוך הבנה ולמידה, במקום לפעול מתוך תחושת לחץ או בלבול.


מעגלי התפתחות: תודעה, ידע והעצמה אישית

מודל התפתחות האנושית, או בקיצור מודל הספירלות, מתאר את תהליך התפתחות המודעות של האדם ומציע מבט ייחודי ורחב על המגוון האנושי. מאז ילדותנו, תמיד לימדו אותנו שיש רק שני סוגים של אנשים — טובים ורעים. אך למעשה, המידע הזה נוגע לרגש. המודל מצביע על כך שיש מגוון רחב של סוגי אנשים, כאשר לכל אחד רמות פסיכולוגיה ותודעה ייחודיות ותפיסות שונות, ומתארת את חיי האדם כסדרה של שמונה שלבים. בכל שלב האדם מתמודד עם קונפליקט ייחודי בין צרכיו האישיים לבין דרישות החברה. מתאר את התהלכום שונים שאנו מושפעים מסביבות השונות שבהן אנו חיים ופועל על פי הסביבה הקרובה ביותר לאדם, על ההשפעות  של התרבות, אג'נדות, אמונות, והחברה. פתרון מוצלח של הקונפליקט מאפשר התפתחות ושינוי, בעוד פתרון כושל עשוי להוביל לקשיים בהסתגלות חברתית כאשר אנו נולדים לעולם מלא במגוון תרבויות ואמיתות, לא משנה היכן נולד — אנו חיים על פי האמונה והתרבות שסובבות אותנו. אנו מוצאים עצמנו בתוך מעגל ספירלי שחוזר על עצמו, ללא יכולת להתנתק ולהבחין במתרחש סביבנו, קצת דומה לגופה אוטומטי לא?. לעיתים אנו נשענים על דעות החברה ואמיתות שמטמיעות בנו את דעתם. עם זאת, כאשר אנו נפתחים למודל ההתפתחות ולמודל התדר הרגשי, אנו נפתחים לעולם חדש וברור יותר עולם של שחרור וחופש חיצוני ופנימי, אנו מתחילים לשמים לב להתנהגויות מסוימות שקיימות בתוכנו ובאחרים, יוצאים לעולם השכחה. וההתפתחות אינה רחוקה, שכן ידע הוא הכוח החזק ביותר, ודרכו אנו יכולים ליצור עולם שלם ומלא אפשרויות.   לפעמים עץ שאינו מקבל תשומת לב, טיפול והשקיה מתחיל לנבול. מזכיר די את החיים שלנו:  אם לא נפתח את המחשבה, לא נכניס מידע חדש ולא נבחר לחדש את עצמנו, אנו מוצאים את עצמנו חיים במעגל סגור שחוזר על עצמו שוב ושוב, ללא שינוי וללא התקדמות. השינוי והידע הם כמו מים לעץ, מחיים מצמיחים ומרעננים אותנו.     


תדר.

 מודל התדרים מאפשר להבין את רמת התדר הסטנדרטי שלנו ואת הרגעים שבהם אנו חווים ירידה. רובנו נעים בין תדרים חיוביים ושליליים, כאשר לעיתים אנו מרגישים טוב ולעיתים רע. כאשר אנו שוהים רוב הזמן בתדר שלילי, המציאות היומיומית שלנו נוטה לשקף את הוויברציה הפנימית שלנו, את האנרגיה שאנו מקרינים ואת ההלך הנפשי שמלווה אותנו. לפי המודל, הדרך שבה אנו רוטטים משפיעה על האופן שבו אנו חווים את העולם סביבנו.– החיים מתנהלים על פי התדר שמשודר מתוכנו. המודל מציע הבנה מעמיקה של מגוון רחב של גורמים והשפעות. הוא מתאר כיצד תופעות של ירידה או עלייה מושפעות מהמזון שאנו צורכים, מהשתייה שאנו שותים, מהמידע שאנחנו קולטים, וגם מהאנשים שבסביבתנו. הוא מציע הבנה מעמיקה של האופן שבו מושפעים הרגשות לפי ירידות ועילאות - גורמים אלה משפיעים על חיינו ומדגיש את הקשרים בינם לבין ההתפתחות האישית שלנו. דרך זו מאפשרת לנו להבין את הקשר בין הגורמים הללו לבין התודעה והצמיחה האישית שלנו.


תדרים ורגשות – המפתח לשחרור ולהתפתחות אישית

כאשר אנו חווים פחד, הוא לא נוגע רק לפן הפנימי, אלא גם מקרין החוצה ומשתקף דרך ההתנהגות שלנו והאינטראקציות עם הסביבה. הרגש שאנו חווים יוצר השפעה על המציאות שלנו – בין אם באמצעות אנשים, במחשבות, ובמערכות היחסים שלנו, התוכן שאנו צורכים, פעולות ומעשים , ביטויים ואף משפיע על הסביבה. רגשות שליליים הם חלק טבעי מהחיים, אך הם חולפים. לכן, חשוב לשמור על תדר גבוה כמו שמחה, אהבה או שלווה, אנו מושכים לחיינו חוויות חיוביות ואנשים בעלי אנרגיה דומה, לעומת זאת, תדרים נמוכים, כמו פחד, כעס או בושה, עלולים להוביל למעגל של רגשות שליליים שמזינים את עצמם ומשפיעים על הדרך שבה אנו חווים את חיינו. שאנו נישאב לתוך מעגל רגשות שליליים שמזינים כאב אין-סופי. התמודדות עם רגשות שליליים כוללת קבלה, הבנה ולמידה מהם, ובסופו של דבר – שחרור שלהם. רגש הוא למעשה "פולס" אנרגטי שנובע מכאב לא פתור או שיעור שאנחנו צריכים לעבור. הרגשות השליליים הם לעיתים אשליה קשה , שמזינה מחשבות חוזרות שאינן מדויקות או אמיתיות כלל, לרוב רגשות שלילים מקרינים לנו אינפורמציה שקרית לכלותן וזה גורם לבעיות אישיות עתידיות.


דרכים להתפתחות 

הגישה מציעה שאפשר לשפר את המציאות שלנו באמצעות העלאת התדר האישי – דרך עבדה על מודעות עצמית, שינוי מחשבות, תרגול נשימות לאיזון, מדיטציה ושחרור רגשות מעכבים, נשמות לשחרור טראומות . זהו כלי להתפתחות אישית, נפשית ורוחנית.

1. דרך התמודדותלתפוס ולהבין שאנו נמצאים בתוך רגש שלילי ולא לאפשר לרגש לשלוט בנו או להניע אותנו. במקום זאת, חשוב להתמקד בדברים הטובים. לדוגמה, אם מדובר במערכת יחסים עם בן או בת זוג, ניתן לבחור לראות את הצדדים החיוביים במערכת היחסים. כשאנחנו ברגש שלילי, המחשבות נוטות לזרום בהתאם לתדר הזה, וכל מה שאנחנו רואים הוא חושך ללא נקודת אור. התבוננות במציאות מזווית אחרת יכולה לעזור לנו להחזיר את האיזון ולמצוא את האור גם ברגעים הקשים ביותר.

2. דרך כתיבה ניתן להבין את המצב שבו אנו נמצאים. לעיתים אנחנו מקבלים החלטות מתוך ההיגיון בלבד, וזה לא תמיד מוביל להחלטה הנכונה. הכתיבה תורמת רבות לשיפור הזיכרון, תהליכים פסיכולוגיים חיוביים, ואף משמשת ככלי יעיל לניתוק ממחשבות מעיקות.  

3. דרך פראניאמה היא פרקטיקה מעולה לאיזון מערכת העצבים ולשחרור משקעים רגשיים. באמצעות תרגול נשימות מבוקר, ניתן להגיע לרגיעה עמוקה ולמצב נפשי מאוזן. התרגול כולל נשימות מלאות דרך האף ושחרור דרך הפה, ומתבצע במשך 20 עד 35 דקות. בנוסף, ישנה אפשרות לנשימות עדינות המותאמות למצבי סטרס מוגברים, המאפשרות רגיעה גם ברגעים מאתגרים במיוחד. פראניאמה מסייעת לא רק בהרגעת הנפש, אלא גם בהעצמת הגוף ושחרור חסמים רגשיים, כך שהיא הופכת לכלי רב עוצמה להתפתחות אישית ורווחה נפשית. 

4. דרך פרקטיקות סומטיות לחיבות התת מודע דרך התבוננות ונשימות. פרקטיקות סומטיות הן כלי יעיל ביותר לחיבור עם התת-מודע ולשחרור מתח או משקעים רגשיים. באמצעות שילוב של התבוננות פנימית ונשימות מבוקרות, ניתן ליצור חוויות עמוקות שמחברות בין הגוף לנפש. התהליך כולל לרוב התמקדות בתחושות הגוף, זיהוי המקומות שבהם אנו אוגרים מתח רגשיים או פיזי, והכוונה נשימתית עדינה לאותם האזורים. הנשימות עוזרות לשחרר את האנרגיה החסומה ולאפשר לתחושות לזרום ולהשתחרר. בכך, נוצרת דרך טבעית לתקשר עם חלקים בתת-מודע שנגישים ביומיום

5. דרך נשימות מעגליות ניתן לשחרר טראומות. 'נשימה מעגלית' נחשבת לנשימה העצימה ביותר, והיא מביאה אותנו למצבים כמו תטא או אלפא. הפרקטיקה מנקוה אותנו מכאב שסחבנו עימנו במהלך חיינו, או חיים קודמים, שחרר טראומות, ורגש שלילי. דרך תהליך זה, אנחנו משחררים את הרגשות והכאב. תופעות נפוצות כוללות רעד בגוף, קיפולי ידיים, בכי, צעקות, צחוק מתגלגל, קולות לא רגילים, ליחה. אך עם זאת יש בכך תגמול גדול. לא כל אחד יכול לבצע 'נשימה מעגלית' לבד. זה דורש מיומנות ועבודה רציפה לפני על מנת להרגיל את הגוף לקבל כמות גדולה של חמצן. פרקטיקוה כמו נשימות ריפוי ,פראניאמה הן חשובות, ודרושות לפחות אימון קודם כדי להכין את הגוף לביצוע נשימה מעגלית בעופן עצמאית. על מנת להתמודד עם הסטרס ללא בעיה, עבור אדם רגיל, זה עשוי להיות חוויה די קשה ואפילו בלתי אפשרית. אך אין דבר כזה בלתי אפשרי הכול עובד על פי הסדר ומה שלא אפשרי יהיה אפשרי.

6. דרך מדיטציה להרחבה רוחנית - והתפתחות תודעתית. מדיטציה היא שיטה נפלאה לחיבות התת מודע, להרפיה ושחרור מתחים. כאשר נותנים למחשבות לעלות ולזרום, ללא התנגדות או שיפוט, זה מאפשר להן "לעבור" מבלי להישאר תקועות בתודעה. נשימות עדינות ומלאות משולבות חיבות, במדיטציה יכולה לעזור לווסת את מערכת העצבים, להקל על סטרס, וליצור תחושת רוגע עמוקה.

7. להפסיק לשפוט אחרים. כאשר אנו נותנים מקום לרגש שלילי אנחנו פותחים שער לרגשות קשים יותר. כשאנחנו מפסיקים לשפוט אחרים, אנחנו לא רק משחררים את עצמנו מהכבדות של רגשות שליליים, אלא גם מונעים את ההשפעה המצטברת שלהם. רגשות שליליים נוטים להתרחב ולהתחזק כשנותנים להם מקום לביטוי,מחשבות ועשיה, ולעיתים זה מוביל אותנו לסחרור רגשי שיכול להיות קשה לעצור. בחירה לראות את הטוב באחרים ובמצבים עוזרת לנו לשמור על איזון פנימי ולהימנע מהידרדרות לרגשות קשים יותר. זהו תרגול שמחזק חמלה, הבנה וקבלה—גם כלפי עצמנו וגם כלפי אחרים.


פתיחת העיניים והדרך לשינוי 

כאב הוא לעיתים קרובות התרופה והמורה הגדול ביותר שלנו. רק כאשר אנחנו מקבלים אותו מבינים אותו, ברגע שמקבלים כאב מסוים בחיים מבינים כמה העיניים היו עצומות. הדרך לשינוי מתחילה בנו,

 על אחרים אנחנו תמיד יכולים לבזבז את הזמן. לעומת זאת ההיפתחות מתחילה כשאנו מתחילים לפתוח עיניים ומתחילים לקחת את החיים בצורה משמעותית וקריטית, וכן ומתחילים להסתכל על הבעיות שמונעות מאיתנו לעשות, ולהשתנות למה שאנו רוצים להיות ולעגיה. מתבוננים באם ומתחילים לעשות שינויים משמעותיים בחיים לטובת ההתפתחות והצמיחה שלנו.

    
לברוח זה לא תמיד עובד להדחיק גורר אייתו עוד כאב לנסות לשכוח מבאי אייתו כעס עצמית, ושנא עצמית
לקבל, לאבין, להתבונן, לשחרר, שם נמצא הריפוי
 


הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.